L’aigua és un dissolvent molt potent on s’hi poden dissoldre moltíssimes substàncies. Els alumnes de P5 han tingut l'oportunitat de comprovar-ho al taller d'experimentació. Han pogut barrejar aigua amb cigrons, sal, oli i colorant alimentari i han extret les seves pròpies conclusions.
Quan barregem sal amb aigua es produeix una mescla homogènia d’aquestes dues substàncies i no es pot distingir una de l’altra. En canvi, n’hi ha d’altres com l’oli que no es poden dissoldre.
Hi ha substàncies, com la sal i el sucre, que quan es dissolen sembla que desapareguin i, en canvi, d’altres com el colorant alimentari que no desapareixen. Per últim, tenim els cigrons que no es barregen amb l'aigua i resten al fons del got.
Els nostres grills s'ho han passat d'allò més bé amb aquesta experiència!
"M'ho van explicar i ho vaig oblidar.
Ho vaig veure i ho vaig entendre.
Ho vaig fer i ho vaig aprendre."
Confuci
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada